Disse forsikringer skal du have, hvis du har hund

Forsikringer er gavnlige og noget vi ikke må gå ned på. Er uheldet først ude, og er der ikke oprettet en forsikring, kan det blive en dyr fornøjelse. Vi forsikrer os selv, vi forsikrer vores bolig, vi husker tillægsforsikringen, når vi skal ud at rejse, bilforsikringen osv., men husker du også at forsikre din kære firbenet ven? Hvilke forsikringer skal man så vælge? Og er der nogle man kan undvære mere end andre? Vi hjælper dig til at få det brede overblik over de forsikringer, en hund har mulighed for at få tegnet.

Sygeforsikring

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvad en sygeforsikring på din hund dækker, og derfor anbefaler vi, at du undersøger forsikringsvilkårene, inden du beslutter dig og hæfter dig på en forsikring.
En sygeforsikring dækker en stor del af dyrlægeregningen, hvis din hund skulle gå hen og blive syg eller komme til skade. Herunder gælder den for undersøgelse og behandling af din hund.

Ulykkesforsikring

Er du ejer af en aktiv hund, kan det være en fordel at tegne en ulykkesforsikring ligegyldigt, hvor sund din hund er. Forsikringen kan især være attraktiv for dig, der har brugshunde eller jagthunde, der tit kan have brug for dækning ved tilskadekomst fremfor behandling af sygdomme.
Den dækker udgifter forbundet med ulykker for en lille årlig præmie, og den kan tegnes på alle hunde uanset alder, race og sygehistorik.

Livsforsikring

Har du en ung hund, kan det være en god ting at tegne en livsforsikring. Skulle det ske, at din hund gik hen og døde i sine unge år, udbetales forsikringssummen svarende til prisen for den nye hund, du måtte ønske at købe. Årsag til din unge hunds død kunne være grundet sygdom eller ulykke.
Beløbet for den livsforsikringssum, der vil blive udbetalt, er som ofte den pris du har betalt for din hund, da du købte den, men der er også mulighed for at den kan øges, hvis din hund opnår værdistigning i forbindelse med konkurrencer eller certificeringer.

Ansvarsforsikring

Ifølge den danske hunde lov skal alle med en hund tegne en lovpligtig ansvarsforsikring. Denne forsikring dækker hovedsageligt, hvis din hund udgør skade på andre mennesker, deres dyr eller ting. Den går ind og dækker, hvis for eksempel din hund er årsagen til en trafikulykke, men den dækker ikke, hvis din hund gør skade på dig eller dine ting.

Tillægsforsikringer

Der findes virksomheder, der også tilbyder tillægsforsikringer til din hund, og det kan eksempelvis dække udgifter til svømmetræning, fysioterapi, kiropraktor, massage ved ledsmerter- og sygdomme, knoglebrud eller diskusprolaps. En sådan tillægsforsikring kan ligge på omkring 177 kr. om året, og erstatter genoptræningen med op til 6.739 kr.

Derfor er det vigtigt at sygeforsikre din hund

Det kan hurtigt blive en dyr tur til dyrlægen, hvis din hund kommer ud for et uheld eller bliver syg. I Danmark har vi ingen offentlig sygesikring, og har du ikke tegnet en forsikring til din hund, står du selv for ansvaret for dyrlægeregningen. Der kan være tale om store beløb, og med en forsikring undgår du at spekulere på, om der er penge nok til undersøgelse og behandling.
Går din hund hen akut og får brug for hjælp udenfor normal åbningstid, kan det også blive en dyr tur, og ikke alle familier har mulighed for at finde sådan et beløb i budgettet. Derfor er det en rigtig god idé at få tegnet en forsikring til din hund. Nogle selskaber tilbyder også grupperabat, så det kan være en fordel at oprette flere forsikringer til en samlet god pris. Så kan du trygt lade din hund gå frit omkring med god ro i maven.

Hvor skal jeg tegne min hundeforsikring

Der findes mange selskaber, der tegner forsikringer til hunde og andre dyr, men det er dog en fordel at tegne dine hundeforsikringer i et forsikringsselskab, der er specialiseret indenfor området. Du kan anskaffe dig brochurer hos din dyrlæge, alternativt kan du klikke her og læse meget mere.