Få styr på alt om dit hundebur

Står du og mangler et hundebur, så læs med her! Vi vil i denne artikel tage et kig på de forholdsregler, du skal tage dig, før du går ud og anskaffer dig et. Det kan være størrelsen på transportburet, om det skal være et hundebur til bilen eller noget helt tredje. Så vil du være på den helt sikre side, og vide lide om hvilke forholdsregler du skal tage dig, så se med her!

 

Hundebur

 

Hvilken type hundebur skal jeg vælge?Hundebur

Der findes mange forskellige typer hundebure, men hvad er det bedste for dig? Afhænger faktisk ikke så meget af størrelsen af din hund, men mere formålet med dit hundebur. Hvis det ikke er ofte, at du kører med din hund, vil et sammenklappeligt hundebur eller en hundekasse være en rigtig godt løsning. Så fylder transportkassen ikke så meget, i forhold til et hundebur der ikke kan klappes sammen. Modsat – hvis I kører meget med jeres hund, kan en hundekasse, der sidder fast i bilen. På den måde er din hunde mere sikker. Men er den en helt lille hund, kan et lille hundebur ofte sættes fast mellem jeres sæder.

Hvor stor skal et transportbur være?

Dette er et af de mest væsentlige spørgsmål, når det kommer til transportbure. Det er nemlig vigtigt, at din hund kan føle sig tryg og have nok plads til ligge. Det er dog også vigtigt, at hundeburet ikke er for stort, da hunden kan rutche rundt deri, når man kører rundt med det. Et det for stort, har din hund også svært ved at føle sig tryg. En fingerregel er derfor, at hundeburet skal være lige præcist stort nok til, at din hund kan vende sig rundt inde i buret.

Det er ikke kun hunde der skal passe til buret. Når man køber et hundebur til bilen, så er det jo også relativt væsentlig at det passer til bilen. De fleste bure man kan få på nettet er heldigvis udstyret med mål, men mange moderne hundebure har også vinkler, og det er derfor væsenligt at du kender hældning på bagsmækken og i nogen tilfælde også bagsæderne i bilen, hvor transportkassen ofte bliver placeret op af.

Sådan laver du dine egne hundebur

Som du nok allerede er klar over, er hundebure ikke altid så billige, som man måske kunne ønske sig. Der er dog enkelte tips til at få et billigere hundebur. Det kan både gøres ved at lave det selv, eller lede de helt rette steder. Vil du lave den selv, skal du bruge følgende:

  • 2 murerbaljer – dem kan du finde i dit lokale byggemarked
  • Skruer
  • Eventuelt tæpper
  • En boremaskine

Når du har de ting, skal du gøre følgende. Start med at sætte de to murerbaljer sammen ved hjælp af skruerne. Så skærer du et hul, sådan din hund nemt kan komme ind og ud. Eventuelt fil kanterne ned, sådan den ikke kan skærer sig på vej ind. Vi anbefaler så, at du borer nogle huller i toppen, sådan der kan komme lys ind. Du er nu stort set færdig. For at gøre det mere behageligt for din hund, kan du ligge nogle tæpper og puder ind til den. Så er du faktisk færdig, og har nu en ganske fin hundekasse til din hund! Nemt og billigt.

Du skulle nu gerne vide alt, der er nødvendigt at vide med hensyn til dit nye hundebur  – tak for at du læste med!